Vluchteling verkrachtte vrouw en moet gigantische schadeclaim betalen

Een Afghaanse vluchteling van 22 jaar vliegt voor zes jaar achter de tralies omwille van een verkrachtingszaak. Een andere Afghaan van 21 jaar moet omwille van de feiten eveneens twee jaar naar de cel, maar zijn huidige verblijfplaats in niet geweten.

In april 2015 sloegen de Afghanen toe. Ze kwamen in contact met een zeventienjarig meisje. Dat gebeurde in de buurt van Heusden-Zolder. Het meisje kreeg van de eerste beklaagde bier en Red Bull. Vervolgens zag ze alles dubbel, kon ze haar ogen niet open houden, kreeg ze het koud en begon ze te trillen. Ze moest drie keer overgeven. Achteraf bleek dat het meisje Rohypnol in haar bloed had. Dat is de zogenaamde 'rapedrug'. Op basis van het onderzoek bleek dat het meisje vervolgens werd aangerand. Het jonge meisje hield enkele verwondingen over aan de verkrachting, waardoor werd geconcludeerd dat het gebeurde onder geweld en dwang.

Zwanger

Uiteindelijk raakte het meisje zwanger van de eerste beklaagde en werd ze ook moeder van het kind. Daarom loopt de schadeclaim enorm hoog op. De beklaagde moet een som van 112.029 euro betalen aan het slachtoffer. Daarnaast vliegt hij voor vijf jaar in de cel en moet hij nog een boete van tweehonderd euro en de helft van de kosten van de publieke vordering betalen, goed voor 3.330,73 euro. Bij de tweede beklaagde is de straf milder. Hij krijgt een celstraf van twee jaar. Op burgerlijk gebied moet hij het slachtoffer zo'n 10.000 euro betalen. Vermoedelijk is hij gevlucht om zijn straf te ontlopen. `


(BVDH)