Vader en moeder stapelen kinderen in koffer van auto

Toon Royackers
De lokale politie van Heusden-Zolder heeft afgelopen weekend een kroostrijk gezin aan de kant gezet in de Stationsstraat. Tot hun verbazing zaten in de auto naast moeder en vader ook nog zes kinderen in de wagen. 

Geen van allen droeg een gordel en sommige kinderen zaten zelfs op elkaar gepropt in de koffer. Het gezin kreeg daarvoor de nodige pv’s mee naar huis. 

Tijdens de actie flitste de politie nog een bestuurder die tegen 132 kilometer per uur over de Meylandtlaan, waar 70 per uur is toegelaten, reed. Hij mocht meteen zijn rijbewijs inleveren. In totaal reden 219 van de 984 gecontroleerde bestuurders te snel. 320 bestuurders moesten ook een ademtest afleggen. Acht van hen moesten hun wagen drie uur aan de kant laten. Acht andere automobilisten mogen zich binnenkort verantwoorden voor de politierechtbank omdat ze ver over de limiet zaten. De politie slingerde nog enkele personen op de bon voor openbare dronkenschap of  verkeersinbreuken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy De Vos

    Hopelijk krijgt de bestuurder een zware boete! Die kinderen hadden dood kunnen zijn!