Twaalf overtredingen op één kwartier tijd

Veel bestuurders slaan vanuit de Meylandtlaan toch nog linksaf naar de Bieststraat
Politie Heusden-Zolder Veel bestuurders slaan vanuit de Meylandtlaan toch nog linksaf naar de Bieststraat
De lokale politie heeft zich donderdag verdekt opgesteld aan de wegenwerken op het kruispunt van de Meylandtlaan met de Bieststraat en de Onze Lieve Vrouwenstraat in Heusden-Zolder. Op één kwartier tijd bleken twaalf bestuurders al het verbodsbord te negeren.

Op het kruispunt mag het verkeer dat uit Beringen komt, tijdelijk niet meer afslaan naar de Bieststraat. Dat verbod is aangegeven met nieuwe borden en de extra gele belijning in de werfzone. Toch blijkt tijdens controles dat veel bestuurder alsnog blijven afslaan in de verboden richting. “Om de mensen te laten wennen aan de situatie is er voorlopig preventief opgetreden,” zo laat de lokale politie weten. “Vanaf vrijdag zal er echter wél geverbaliseerd worden. We willen de bestuurders daarom sensibiliseren de verkeersregels te volgen. Vooral omdat auto’s die toch links afslaan naar de Bieststraat, het verkeer achter hen ophouden. Dat zorgt voor lange files op de Meylandlaan.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.