Politie zet extreem lawaaierige motor aan de kant

De bestuurder had de uitlaat van zijn motor gemanipuleerd
RV De bestuurder had de uitlaat van zijn motor gemanipuleerd
De lokale politie heeft vrijdagnamiddag een extreem lawaaierige motor uit het verkeer gehaald in de buurt van het Sint-Franciscus College in Heusden. Een agent hoorde in de verte een hels kabaal en ging op zoek naar de oorzaak.

Hij kon makkelijk op het geluid afgaan om in te schatten waar de motor precies aan het rijden was. Bij een controle bleek de bestuurder enkel een voorlopig rijbewijs te hebben en zonder de verplichte letter 'L’ rond te rijden. De andere documenten waren wel netjes in orde. Toen de motoragent naar de uitlaat keek, bleek duidelijk dat die gemanipuleerd was. De originele uitlaat was vervangen door een ‘open uitlaat’, die veel meer kabaal maakt. De 27-jarige jongeman uit Heusden-Zolder ging naar huis met een pv voor het rijden zonder de verplichte ‘L’ en voor het overdreven lawaai dat zijn motor voortbracht. Komende maandag moet hij zijn motorfiets bovendien in originele staat gaan laten nakijken.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • albert stroobandt

  Het lawaai komt dat sommige motoren en veel te hoog toerental bv HD ligt het toerental merkelijk lager dan die Japanse naaimachines. Albert Stroobandt

 • Leo Peeters -Duym

  @Tom Araya, ik werd onlangs als fietser opgeschrikt door een brullende Harley waardoor ik mijn aandacht op de weg verloor en bijna aanbotste tegen een (te) brede bakfiets. Andere voertuigen kunnen horen is belangrijk zoals je terecht illustreert, maar niet alleen jouw veiligheid telt: je lawaaierige motor overstemt alle andere geluiden en signalen van weggebruikers; de verkeersveiligheid is gebaat bij een verbod op het prutsen aan, of vervangen van, je originele uitlaat.

 • Peter Gijs

  Ja ze hebben ook eens iets gedaan. Maar een van de gekleurden die hier op suskaberg volle gas en lawaai met hun dikke doppers bakken door komen tegen houden?? Oh nee daar gaan ze nie staan hoor. Val de echte Belgen maar wa lastig. Loontje komt nog om zijn boontje

 • Leo Peeters -Duym

  Wordt het geen tijd dat ook motorfietsen technisch gekeurd moeten worden? En dat zowel voor die stinkende, snerpende brommertjes als voor die brullende Harley Davidsons. Het zal dan eindelijk gedaan zijn voor die broem-broem-kinderen met te prutsen aan hun uitlaat en daardoor een rustige zonnige dag verpesten.

 • Andy De Schieter

  Elk voertuig vanaf 2 wielen wat met een verbrandingsmotor werkt, gewoon verbieden en de kosten voor de schrootverwerking aan de eigenaar geven plus nog eens een boete. Het zal snel gedaan zijn. Motorfietsen hebben enkel Euro4 norm nodig en zijn niet meer van deze tijd, verbieden die handel.