Politie haalt roekeloze quadbestuurder uit verkeer

Archiefbeeld
Toon Royackers Archiefbeeld
Woensdag heeft de lokale politie van Heusden-Zolder een roekeloze quadbestuurder uit het verkeer gehaald. Een patrouille merkte de quad zonder nummerplaat op in de St-Lutgardisstraat in Heusden. De bestuurder en een passagier keerden meteen hun voertuig om, toen ze de politie zagen. 

De bestuurder scheurde vervolgens weg over de Pastoor Paquaylaan. Daarbij werden snelheden tot 85 per uur gehaald, waar slechts 50 toegelaten is. Het werd zelfs zo gevaarlijk voor omstaanders, dat besloten werd om in te houden en te patrouilleren in de omgeving. Uiteindelijk konden agenten in een steegje tussen achtertuinen toch weer de bewuste quad vinden. Twee manen waren hem aan het duwen. Een van hen werd herkend als de bestuurder, die eerder voor de politie op de vlucht geslagen was.

Uit een controle bleek dat de motor niet ingeschreven en niet verzekerd was. Voor de quad van 700 cc moest de bestuurder bovendien een rijbewijs categorie A hebben. Maar dat bleek de man niet te kunnen voorleggen. Bovendien bleek dat de 23-jarige bestuurder al veel vaker snelheidsovertredingen had opgelopen. Zijn rijbewijs werd prompt ingetrokken voor 15 dagen, en de man mag zich later nog eens gaan verantwoorden voor de rechter. Zijn quad werd in beslag genomen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bert Moons

    Quad tot 15kw is rijbewijs B. Het vermogen is terug te vinden op het inschrijvingsbewijs en gelijkvormigheidsattest maar zover hadden de heren waarschijnlijk niet gekeken...