Man uit Bocholt aangehouden voor rol bij overlijden asielzoekster Heusden-Zolder

Opvangcentrum De Bark in Heusden-Zolder.
Borgerhoff Opvangcentrum De Bark in Heusden-Zolder.
De onderzoeksrechter in Hasselt heeft een jonge Somaliër uit Bocholt aangehouden en opgesloten wegens betrokkenheid bij het overlijden van een 21-jarige asielzoekster van Somalische afkomst in Heusden-Zolder. Dat liet het parket van Limburg weten.

Zaterdag kort voor middernacht werd de 21-jarige Somalische vrouw levenloos aangetroffen ter hoogte van het opvangcentrum De Bark aan de Kapelstraat. Aanvankelijk werd gedacht aan een verkeersongeval met vluchtmisdrijf, maar verder onderzoek wierp een ander licht op de zaak.

De verdachte kende het slachtoffer. Beiden hadden blijkbaar een conflict, dat zaterdag geëscaleerd is. Toen de 21-jarige Somalische te voet met vriendinnen terug naar het asielcentrum wandelde, zou ze dus doelbewust zijn aangereden, waarna ze het leven liet. 

De juridische kwalificatie luidt momenteel het opzettelijke toebrengen van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Het parket van Limburg kon niets kwijt over het motief of de omstandigheden van de feiten. Een racistisch motief werd door het gerecht in Hasselt met klem uitgesloten.