Celstraf van drie maanden gevorderd voor vrouw die met kebabmes zwaait in groentewinkel: slachtoffers vragen schadevergoedingen tot 3.000 euro

Een kebabmes in actie
Shutterstock Een kebabmes in actie
Een vrouw uit Heusden-Zolder riskeert een celstraf van drie maanden en een boete van 600 euro. Op 2 mei 2017 zwaaide ze met een kebabmes rond in haar groentewinkel. Aanleiding was een geschil in familiale context. Twee personen werden op die manier bedreigd en vragen een schadevergoeding van 1.500 en 3.000 euro. 

“Niet alleen het slachtoffer kon de feiten uit de doeken doen, ook enkele getuigen bevestigen het verhaal”, vertelde de procureur. “Er zijn met andere woorden voldoende verklaringen in het strafdossier.” 

Er werd een celstraf van drie maanden en een boete van 600 euro gevorderd. “Ze nam het kebabmes in plaats van het aardappelmes, dat zegt toch genoeg?”, klonk het bij de advocaten van de twee slachtoffers. 

Nooit mes op de keel

De verdediging benadrukte dat de vrouw het mes nooit letterlijk op de keel zette. Daarop reageerde de rechter dat dat ook niet nodig is voor de tenlastelegging ‘bedreiging’. Een mildere straf zoals een opschorting en een kleinere schadevergoeding werd voorgesteld. 

Het vonnis volgt op 11 maart.