Cafébaas naar correctionele voor dood van afperser

Een 55-jarige man uit Heusden-Zolder moet zich op 9 juni voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor het doodschieten in Hasselt van Ersin Caliskan (38) uit Beringen.

De vijftiger was uitbater van café 'Las Vegas' in de Hasseltse stationsbuurt. In mei 2014 stapte het slachtoffer de zaak binnen. "Caliskan had de eigenaar al eerder bedreigd en afgeperst. Hij vroeg geld in ruil voor bescherming en dreigde meneer anders te vermoorden", zegt raadsman Steve Geerdens.

De cafébaas zou eerst naar de kelder gevlucht zijn, waar hij een oud vuurwapen had liggen. "Toen hij niets meer hoorde in het café, ging hij kijken. Plots stond de afperser voor hem en meneer heeft zijn wapen leeggeschoten." Met dodelijke afloop tot gevolg.

Moord

De cafébaas zal zich voor moord moeten verantwoorden. "Iets dat we zullen betwisten", besluit zijn raadsman. Hij had het parket gevraagd de strafzaken die lopende waren tegen het slachtoffer bij te brengen, maar dat bleken er te veel te zijn. Voorlopig stelde niemand zich burgerlijke partij. (ERS)