Bestuurster (43) zwaargewond na botsing met drie tegenliggers

Jimmy De Schrijver
In de Genenbosstraat zijn vrijdagochtend vier auto's gebotst. De 43-jarige bestuurster Pamela L. uit Heusden-Zolder verloor de controle over haar wagen en botste op drie tegenliggers vooraleer ze tegen het muurtje van Schoonheidsinstituut Caribia tot stilstand kwam. De vrouw raakte zwaargewond. In de andere wagens raakten drie personen lichtgewond, waaronder een baby van negen maanden.

Het ongeval gebeurde even voor 10.30 uur op een recht stuk. Pamela L. reed in haar Renault Initiale in de richting van Heusden-Zolder toen ze om een nog onbekende reden de controle over het stuur verloor. De Renault kwam op de rijstrook van de tegenliggers terecht. De bestuurder van een Hyundai Tucson, met daarin zijn vrouw en hun negen maanden oude zoontje, probeerde nog uit te wijken, maar werd achteraan rechts gegrepen. Hierdoor brak het achterwiel af en draaide de auto om zijn as. Het koppel uit Lummen bleef ongedeerd. Hun zoontje Emiel raakte lichtgewond. Zijn ouders gingen met hem voor controle naar de dokter. Na de Hyundai volgden nog twee wagens, een Mazda 6 en een Toyota Carina. Zij werden in de flank gereden. Bestuursters Liesel F. (18) uit Lummen en Mieke M. (38) uit Heusden-Zolder liepen lichte verwondingen op.


De zwaargewonde vrouw kreeg de eerste zorgen toegediend en werd door de brandweer uit haar wagen geholpen. Nadien werd ze naar het ziekenhuis overgebracht. Vervolgens ruimde de brandweer de brokstukken op, die over een afstand van 100 meter verspreid lagen. Het ongeval zorgde een tijdje voor verkeershinder.  (JDSL)

Jimmy De Schrijver