Het Oude Badhuis heropent

Na meer dan twee jaar van verbouwen gooit cultureel ontmoetingscentrum Het Oude Badhuis dit weekend opnieuw zijn deuren open. De stad investeerde meer dan 700.000 euro om het gebouw zijn oorspronkelijke glorie terug te geven. "De culturele verenigingen uit 2060 komen weer thuis", zegt coördinator Dave Van Gestel

Bij de verbouwing van Het Oude Badhuis is het volledige gebouw aangepakt van het dak tot in de kelder. Eerst is het dak hersteld en vernieuwd, waardoor in het hele gebouw veel natuurlijk licht binnenvalt. Daarna werden de toog en de foyer aangepakt en als laatste de grote zaal. Het resultaat is een uitnodigend en piekfijn cultuurhuis voor alle bewoners uit de Seefhoek.

Kleren wassen

Het Oude Badhuis werd gebouwd in 1922 en dankt haar naam aan de oorspronkelijke functie die het vervulde, namelijk een openbaar badhuis waar mensen uit de buurt hun kleren konden wassen of een douche konden nemen. Begin jaren negentig kreeg het huis een nieuwe bestemming: een culturele ontmoetingsplek voor bewoners en verenigingen in Antwerpen Noord.

Maar een grondige renovatie drong zich aan. In 2014 ging het Oude Badhuis twee jaar dicht.

Een van de blikvangers is de Wasserij, de grote zaal die oorspronkelijk dienst deed als wasplaats en later als parking voor vrachwagens. Nu huist er een ruime, smaakvolle en moderne concertzaal, waar optredens en theatervoorstellingen zullen plaatsvinden. Morgen zijn er onder andere optredens van Barbara Dex en Buscemi en op zondag 11 september een familiedag. (PJBA)

Laenen