Zonaal snelheidsplan geldt niet op gewestwegen

Op enkele delen van gewestwegen mag nog steeds 70 per uur gereden worden.
Frank Eeckhout Op enkele delen van gewestwegen mag nog steeds 70 per uur gereden worden.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AGW) verzet zich tegen de invoering van een zone 50 op enkele gewestwegen die door Herzele lopen. Op een deel van die wegen mag nog steeds 70 per uur gereden worden.

Op alle Herzeelse gemeentewegen geldt sinds 7 januari een snelheidsbeperking van 20, 30 of 50 kilometer per uur. Deze maatregel om Herzele veiliger te maken voor alle weggebruikers wordt aangeduid op grote informatieborden op de invalswegen van de gemeente en aan de hand van zoneborden bij het in- en uitrijden van een bepaalde snelheidszone. “Het AGW gaat echter niet akkoord met deze maatregel”, zegt schepen van Mobiliteit Jan Van Damme (Open Vld). “Op de gewestwegen N8 (Brusselbaan), N42 en N46 (Provincieweg) is er discussie over de maximumsnelheid.” 

Het gaat meer bepaald om deze wegen, waar vóór de invoering van het zonaal snelheidsplan een maximumsnelheid van 70 per uur gold: de N8 over een lengte van 1,2 kilometer, de N46 vanaf het einde van de bebouwde kom ter hoogte van het Hillegemplein tot de grens met Zottegem, de N46 vanaf het einde van de bebouwde kom ter hoogte van Ketegem tot de grens met Erpe-Mere en de N42 vanaf bocht ter hoogte van Gentweg tot aan de grens met Geraardsbergen.

“Wij betreuren dit standpunt van het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarom gingen we in overleg. Het gaat immers om een maatregel die de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in Herzele wil verhogen. Op dit moment bereidt de dienst Mobiliteit daarom een dossier voor om het AWV te overtuigen ook op deze wegen een maximumsnelheid van 50 per uur in te voeren", besluit schepen Van Damme.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jonathan Monsaert

    Hopelijk blijft Het Agentschap Wegen en Verkeer bij hun standpunt, want 50 km per uur op deze wegen is echt belachelijk weinig. Op de Provincieweg in Hillegem bijvoorbeeld kan gemakkelijk de maximumsnelheid van 70 km per uur aangehouden worden, maar het zal waarschijnlijk meer opbrengen om de mensen te flitsen boven 50 km per uur!