Zes Herzelenaren krijgen ereteken Orde van de Plataan

De zes gelukkigen samen met burgemeester Johan Van Tittelboom.
Frank Eeckhout De zes gelukkigen samen met burgemeester Johan Van Tittelboom.
In Herzele hebben drie mannen en drie vrouwen het ereteken van de Orde van de Plataan ontvangen. Het gaat om een eervolle vermelding, die uitzonderlijke Herzelenaren wil belonen om hun inzet, overtuiging en volharding.

“Met de Orde van de Plataan wil het lokaal bestuur om de zes jaar Herzelenaren belonen die op een bepaalde manier een voorbeeldfunctie hebben. Dit kan beroepshalve zijn, maar ook louter vrijwillig. Wat ze doen, kunnen ze beloond of onbeloond doen. Zichtbaar of onzichtbaar. Gevraagd of ongevraagd. Belangrijk is dat ze het dagelijks doen en met volle overtuiging. Het gaat om gewone mensen, die gewone dingen buitengewoon goed doen”, zegt burgemeester Johan Van Tittelboom.

Over wie het ereteken van de Orde van de Plataan krijgt, wordt niet gestemd. Er wordt voorzien dat de burgemeester deze in persoon, maar namens het lokaal bestuur toekent. Hij pleegt hiervoor overleg met de fractievoorzitters van de politieke partijen en met een aantal wijze mensen, die liever anoniem wensen te blijven.

De zes gelukkigen zijn hobbyfotograaf Eddy De Moor, radiomaakster Els Coppens, Gerard De Cooman van ‘t Muziek van Herzele, voorzitter van KVLV Sint-Lievens-Esse en milieuactiviste Trui Mortier, Hans Fostier van Chiro Okido Herzele en voorzitter van Gezinsbond Ressegem en leading lady van de deelgemeente Ingrid Rottiers. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.