VIDEO. Burgemeester en schepen maken schilderij voor Rode Neuzen Dag

Burgemeester en schepen maken schilderij voor Rode Neuzen Dag.
Frank Eeckhout Burgemeester en schepen maken schilderij voor Rode Neuzen Dag.
In GBS De Vlindertuin in Borsbeke hebben burgemeester Johan Van Tittelboom en schepen Benjamin Rogiers hun artistiek talent laten zien door een schilderwerk te maken. “Beide schilderijen worden tijdens de slotshow voor Rode Neuzen Dag op school per opbod verkocht", zegt directeur Els De Durpel.

Gemeentelijke Basisschool De Vlindertuin in Borsbeke profileert zich al van begin dit schooljaar als Rode Neuzen School. Vrijdag vindt op school de slotshow plaats voor deze actie en de school kan nog wat centen gebruiken om te doneren. 

Daarom daagde de school burgemeester Johan Van Tittelboom en schepen van Onderwijs Benjamin Rogiers uit om een schilderij te maken. Terwijl Benjamin Rogiers opteerde om de verfborstel te hanteren koos de burgemeester vooral voor de spuitbus. “Ik vind mijn werk best wel mooi. Het is abstracte kunst met een toets van dripping", knipoogt Van Tittelboom. 

Schepen Rogiers schilderde allemaal bollen met blije gezichtjes. “Mijn thema is ‘Erbij horen’ en dat komt toch wel terug in mijn werk", glimlacht hij. Vrijdagnamiddag kunnen ouders, grootouders en andere sympathisanten van de school bieden op de kunstwerkjes tijdens de slotshow.

Abstracte kunt by Johan Van Tittelboom.
Frank Eeckhout Abstracte kunt by Johan Van Tittelboom.
'Erbij horen' van Benjamin Rogiers.
Frank Eeckhout 'Erbij horen' van Benjamin Rogiers.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.