Treinbestuurder in shock na noodstop voor overstekende jongeren

Een treinbestuurder is gisterenmorgen vervangen, nadat hij in shock verkeerde door een noodstop voor drie overstekende kinderen. "De kinderen hebben veel geluk gehad", zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.

Aan het station van Herzele heeft een passagierstrein donderdagmorgen een noodstop moeten maken omdat drie kinderen de sporen overstaken aan een gesloten overweg. Het incident deed zich voor rond 8.10 uur op de spoorlijn Kortrijk-Denderleeuw. "Plots staken drie kinderen de sporen over waar dat totaal verboden is. De treinbestuurder heeft een noodstop moeten maken. Een goede reflex, want anders was er misschien wel een aanrijding gebeurd. We blijven kinderen, ouders en leerkrachten sensibiliseren om de verkeersregels te respecteren. Mogelijk ging het om kinderen die op weg waren naar school", zegt Petit. De treinbestuurder werd na het incident vervangen door een collega.

Zware hinder

Het treinverkeer op de lijn Kortrijk-Denderleeuw ondervond zware hinder. Tot 8.45 uur was er geen treinverkeer tussen Zottegem en Burst. Vanaf 9.15 uur waren beide sporen opnieuw vrij. Het station van Herzele heeft een kwalijke reputatie wegens de vele spoorlopers die er dagelijks met hun leven spelen. Spoorlopers kunnen door de NMBS en Infrabel een administratieve boete krijgen tot 300 euro. Boetes voor spoorlopen kunnen oplopen tot 3.000 euro. (FEL)