Samen met Natuurpunt op zoek naar paddenstoelen

Ga mee met Natuurpunt op zoek naar paddenstoelen.
Frank Eeckhout Ga mee met Natuurpunt op zoek naar paddenstoelen.
Natuurpunt Herzele gaat op zondag 20 oktober op zoek naar paddenstoelen. Tijdens een wandelingen ontdek je de verschillende geuren en vormen van paddenstoelen.

Herfst betekent ook paddenstoelen en die staan garant voor een waaier aan geuren. “Niet elke zwam ruikt naar champignons. Amandel, bubblegum, frituurolie, anijs of kokos: je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een paddenstoel die ernaar ruikt. We besteden aandacht aan de verschillende soorten en gaan ook dieper in op de standplaats, samenleven met andere organismen (bomen) en de manier waarop men ze kan herkennen. Verder is het niet alleen kijken, maar ook betasten, proeven en ruiken. Ook volksgeloof en legendes komen aan bod", zegt natuurgids Frederik Dierickx.

De wandeling is gratis en start om 9.30 uur aan het Natuurhuis in Sint-Antelinks. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Landsman

    Natuurpunt heeft hier het halve bos gekapt en opgestookt! Waardeloos die lui! Laat het bos met rust, de natuur weet zelf het beste wat goed is.