Piste in sportpark De Vrede feestelijk ingehuldigd

De piste werd door verschillende disciplines ingehuldigd
Frank Eeckhout De piste werd door verschillende disciplines ingehuldigd
De wielerpiste in sportpark De Vrede in Borsbeke is zondag feestelijk ingehuldigd. Joggers, fietsers en skeelers waren in hun nopjes met de nieuwe piste. "Met start to bike en start tot skeeler willen we onze inwoners in beweging krijgen", klinkt het bij de Herzeelse sportdienst.

Het idee om opnieuw een wielerpiste aan te leggen in het Vredestadion, waar tweedeprovincialer KVC De Toekomst Borsbeke zijn thuishaven heeft, leeft al jaren in Herzele. Vooral burgemeester Johan Van Tittelboom (Open Vld) heeft er altijd van gedroomd om de oude traditie in ere te herstellen. "Na de Tweede Wereldoorlog tot eind de jaren vijftig werden hier vaak heroïsche wedstrijden gereden. Wij profileren ons graag als wielergemeente en zo'n piste is daarvoor een extra troef", meent Van Tittelboom.

Toch is het geen piste geworden die exclusief voor wielrenners bestemd is. "Het is een multifunctionele piste waar heel wat sporten op beoefend kunnen worden. Die piste is zes meter breed en 375 meter lang, heeft licht oplopende bochten en is aangelegd in een zachte asfalt. De piste krijgt een puur recreatief karakter, wedstrijden zullen er dus niet georganiseerd worden met uitzondering van skeelerwedstrijden. Die kunnen georganiseerd worden. Scholen en verenigingen kunnen er gebruik van maken en de politie kan er in de toekomst haar fietslessen organiseren", zegt schepen van Sport Stefaan Lauwaert (Open Vld).

Die piste is echter niet de enige investering, die de gemeente gedaan heeft op de Vredesite. "We hebben het B-terrein van KVC De Toekomst Borsbeke aangekocht en er een kunstgrasveld aangelegd. Voor het A-terrein hebben we een erfpachtovereenkomst afgesloten waarbij wij voorkooprecht hebben. Onder het A-terrein ligt een nieuw afwateringssysteem en aan de rand van site is een nieuwe parking aangelegd. Alle werken samen hebben 1,2 miljoen euro gekost. 500.000 euro daarvan zijn subsidies van Sport Vlaanderen", geeft Lauwaert nog mee.

En die investering is zeker de moeite waard. Het bruiste zondag dan ook van sportievelingen op en rond de Vedesite. "Zalig", reageerden de joggers en skeelers 's morgens al nadat ze met de piste hadden kennisgemaakt. "Hier komen we zeker terug." Tussendoor waagde zich ook iemand met de step op de piste. Schepen Stefaan Lauwaert en burgemeester Johan Van Tittelboom aanschouwden het hele gebeuren met de glimlach. "Hier kunnen onze sportieve inwoners voortaan hun hartje ophalen", klonk het nog.

Joggingclub Herzele probeerde de piste al eens uit
Frank Eeckhout Joggingclub Herzele probeerde de piste al eens uit
Met een demonstratie achter derny's werd de piste ingereden
Frank Eeckhout Met een demonstratie achter derny's werd de piste ingereden
Het B-terrein kreeg een kunstgrasveld
Frank Eeckhout Het B-terrein kreeg een kunstgrasveld
De piste werd feestelijk geopend
Frank Eeckhout De piste werd feestelijk geopendReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.