Nieuw woonproject op voormalige schoolsite Houtemstraat

Op de plaats waar nu nog een verloederd schoolgebouw staat, wordt een nieuw woonproject gerealiseerd.
Frank Eeckhout Op de plaats waar nu nog een verloederd schoolgebouw staat, wordt een nieuw woonproject gerealiseerd.
Het gemeentebestuur van Herzele gaat de voormalige schoolsite in de Houtemstraat kopen om er een woon- en gemeenschapsproject te ontwikkelen. De site is eigendom van de vzw Sint-Vincentius, maar die is bereid om de gebouwen af te breken en de grond te verkopen.

Enkele jaren geleden verhuisde basisschool De Vierwegen van het gemeenschapsonderwijs van de Houtemstraat naar de Stationsstraat. De vzw Sint-Vincentius kocht de site met de intentie om er een zorgdorp met een nieuw woonzorgcentrum en assistentiewoningen te bouwen. "Dat plan werd uiteindelijk op de site in de Kloosterstraat en Lindestraat in centrum Herzele uitgevoerd. Met de site in de Houtemstraat gebeurde tot op heden niets. De gebouwen staan leeg en het terrein ligt er bouwvallig bij", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Jan Van Damme (Open Vld).

Het gemeentebestuur van Herzele wil daar iets aan doen en ging in gesprek met de eigenaar. "Die is bereid om de gebouwen te slopen en de site te verkopen aan het gemeentebestuur. De verkoopprijs bedraagt 850.000 euro, maar de gemeente betaalt slechts 158.000 euro. Het overige deel van de verkoopsom wordt door middel van schuldvergelijking vereffend door een saldering met de nog openstaande schuld ten opzichte van het OCMW. De vzw Sint-Vincentius is immers eigenaar van een deel van de grond waarop het nieuwe woonzorgcentrum is gebouwd. Deze grond is echter nog niet betaald. Dit gebeurt door middel van maandelijkse afbetalingen aan het OCMW over een periode van 29 jaar", legt Van Damme uit.

Op het terrein wil het gemeentebestuur samen met een private partner een project ontwikkelen met een combinatie van wonen en gemeenschapselementen zoals openbaar groen, een overdekte ontmoetingsruimte, rustbanken en een petanquebaan.

De sloopvergunning werd op 12 september goedgekeurd
Frank Eeckhout De sloopvergunning werd op 12 september goedgekeurdReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.