Gesponsorde inhoud

Met Natuurpunt op zoek naar paddenstoelen

Paddenstoelen. Credit: Natuurpunt
Laurence Machiels Paddenstoelen. Credit: Natuurpunt
Natuurpunt Herzele trekt op zondag 30 september naar het Duivenbos om er paddenstoelen te zoeken.

"Oktober staat gekend als dé paddenstoelenmaand bij uitstek.  We kijken er al naar uit wat we deze keer in het Duivenbos gaan ontdekken. We besteden aandacht aan de verschillende soorten, bekijken de standplaats, de interactie met andere organismen en de manier waarop men ze kan herkennen. Verder is het niet alleen kijken, maar ook betasten, proeven en ruiken. De paddenstoel heeft een belangrijke plaats in het volksgeloof en legendes en ook die komen aan bod", zegt natuurgids Frederik Dierickx. De wandeling is gratis en start om 9.30 uur aan de oude pastorie in Sint-Antelinks.

De organisatoren raden aan om wandelschoenen of laarzen mee te brengen. Ook op zondag 21 oktober trekt Natuurpunt Herzele het bos in op zoek naar paddenstoelen. Die wandeling start om 9.30 uur aan de Oude Steenbakkerij in de Kauwstraat in Sint-Lievens-Esse. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.