Lichten, belsignaal en slagbomen genegeerd: bestuurder moet rijbewijs 21 dagen inleveren

Illustratiebeeld - De man uit Herzele stak de overweg over terwijl de slagbomen al naar beneden gingen.
photo news Illustratiebeeld - De man uit Herzele stak de overweg over terwijl de slagbomen al naar beneden gingen.
Een spoorwegovergang oversteken terwijl het belsignaal rinkelt, de lichten knipperen en de slagbomen naar beneden gaan is nooit een goed idee. Het bracht de 32-jarige L.H. uit Herzele voor de politierechter in Oudenaarde. 

“Hij maakte het wel erg bont”, zei de procureur. “Want in tegenstelling tot wat veel overtreders doen, wachtte hij niet tot de trein gepasseerd was. De slagbomen gingen dicht toen hij doorreed, terwijl andere auto’s wel al stil stonden.” 

De Herzelenaar verklaarde dat hij niet meer kon stoppen toen het geluidsignaal ging. “Ik was al te ver en kon niet meer terugrijden omdat er achter mij al een auto stond. Ik ben dus doorgereden.” Een agent kon de overtreding makkelijk vaststellen: hij stond aan de overkant wel netjes te wachten aan de overweg. De politierechter legde de bestuurder een boete van 400 euro en een rijverbod van 21 dagen op. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.