Exclusief voor abonnees

Levensverhaal. Maria Kristina De Vos zag 45 jaar alle sterren langskomen: Grace Jones kwam optreden en zette zoals verwacht de tent in brand

Maria Kristina De Vos uit Sint-Lievens-Esse: 19 september 1942-22 september 2019

Met dochter Ann. Zij kwam mee in de zaak, en trouwde met de portier. Zij zijn nu de officiële zaakvoerders van De Witte Hoeve.
Frank Eeckhout Met dochter Ann. Zij kwam mee in de zaak, en trouwde met de portier. Zij zijn nu de officiële zaakvoerders van De Witte Hoeve.
Nog elke zaterdagnacht, stipt om halfvier, legt de deejay er de kuskesdans op en half het Vlaamse artiestenbestand is er thuis. 'Moeke Kristien' deed De Witte Hoeve 45 jaar lang draaien als een tierelier. Een jaar geleden verliet ze haar vaste stek aan de tap, om nog beter voor haar zieke Luc te kunnen zorgen, maar dan belde ze, tot zes keer per feestnacht. "Zit er veel volk? En dansen ze?"

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:




4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudy Hermie

  Je werd er warm onthaald in de WITTE HOEVE In de jaren zeventig er veel plezier gemaakt in de dancing er waren er drie,de truweel, discovaria,maar de WITTE HOEVE daar was het vat het

 • Rudy Hermie

  Je werd daar heel warm onthaald in de dansi

 • Ronny De Wolf

  Veel plezier gehad daar in de gouden jaren 90 Drie dancings naast elkaar en de witte hoeve was helemaal top

 • Karel van Velzeke

  vele nachten doorgebracht , veel plezier gemaakt,het waren mooie tijden,blij dat het nog steeds bestaat .