Kollebloemboek over ‘De kracht van voedende landbouw’

In het boek nemen de bioboeren de lezer mee op hun boerderij
Frank Eeckhout In het boek nemen de bioboeren de lezer mee op hun boerderij
‘De kracht van voedende landbouw’. Dat is de titel van het boek dat de bioboeren van De Kollebloem in Sint-Lievens Esse hebben uitgebracht. "Het boek leidt je door de seizoenen heen rond op onze biodynamische boerderij", zegt bedrijfsleider Ruben Segers.

Leen Verwimp en Antoine De Paepe komen aan het woord en ook de nieuwe generatie boeren, Ruben Segers en Manuel Baeyens vertellen over hun passie. Ze hebben het over alles wat je ooit al had willen weten over De Kollebloem. "Om het geen geschiedenisboek van 13 in een dozijn te maken gebruiken we als leidraad de vier seizoenen op De Kollebloem", vertelt Ruben Segers.

Enkele Oost-Vlaamse restaurants waar De Kollebloem zijn biogroenten levert, werkten mee en laten in hun potten kijken. "Ze geven hun lekkerste recept prijs, zodat iedereen ook thuis kan scoren in de keuken. Onze huisfotograaf nam een jaar foto’s op en rond De Kollebloem: pareltjes van hard werk, soms in weer en wind én altijd met de glimlach", besluit Segers.

Het boek wordt uitgegeven in eigen beheer, telt 154 bladzijden, kost 24,95 euro en is te verkrijgen in bioboerderij De Kollebloem in de Doornstraat in Sint-Lievens-Esse.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.