Jonge Zottegemnaar rijdt woning binnen in Evendael

Jean-Marc toont de schade aan zijn woning.
Frank Eeckhout Jean-Marc toont de schade aan zijn woning.
In Evendael in Herzele is zaterdagochtend omstreeks 4 uur een jonge Zottegemnaar met zijn wagen de woning van Jean-Marc Fackaert binnengereden. “De brokstukken lagen verspreid over de woonkamer. Het wordt tijd dat de gemeente maatregelen neemt, want het is al de derde keer dat ik slachtoffer ben van roekeloze automobilisten", zucht Jean-Marc.

Jean-Marc Fackaert lag zaterdagochtend nog goed te slapen toen hij plots gewekt werd door een luide knal. “Ik had meteen in de mot dat er nog maar eens een wagen door de gevel van mijn woning zat. De ravage was niet te overzien. Overal lagen brokstukken in de woonkamer. Gelukkige zat de neus van de wagen net onder de vensterbank of de voorgevel kon ingestort zijn. Toch belooft het een heel karwei te worden om alles te herstellen, want er zit niet alleen een groot gat onder de vensterbank, ook de gevel vertoont serieuze barsten", toont Jean-Marc.

De man woont op het kruispunt van Solleveld met Evendael en heeft zelf al houten palen voor zijn woning geplaatst. “Er zijn ook al reflecterende borden geplaatst om chauffeurs te waarschuwen dat ze op een T-kruispunt komen. Maar veel indruk maakt dat niet. Overdag valt het nog mee, maar ‘s nachts wordt hier veel te snel gereden. Je hoort de wagens dan opdraaien met piepende banden. Meestal zijn het gasten die van de Wattenfabriek komen. Dat was ook nu weer het geval", weet Jean-Marc.

De brokstukken lagen verspreid over de woonkamer.
Frank Eeckhout De brokstukken lagen verspreid over de woonkamer.
In de muur zitten ook enkele scheuren.
Frank Eeckhout In de muur zitten ook enkele scheuren.
Jean-Marc liet al houten palen en reflecterende borden plaatsen.
Frank Eeckhout Jean-Marc liet al houten palen en reflecterende borden plaatsen.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • De Pauw Monique

    Misschien een voetbalveld aanleggen op het kruispunt? Daar is men zeer sterk in, maar in veiligheid? Nog veel werk aan de winkel... Ten laatste is het toch de stemmen die tellen.

  • Rudy Control

    Herzele of Francorchamps van Vlaanderen !