John Van Oers, Frederic Geurts en Vincent De Roder stellen werken tentoon in oude pastorie

Frederic Geurts bouwde een toren van 12 meter hoog tussen de pastorie en de kerk van Ressegem.
Frederic Geurts Frederic Geurts bouwde een toren van 12 meter hoog tussen de pastorie en de kerk van Ressegem.
Kunstenplatform _ wals_ uit Herzele stelt op zaterdag 4 mei werken tentoon van John Van Oers, Frederic Geurts en Vincent De Roder in de oude pastorie van Ressegem.

Bijna elke Herzelenaar kent het werk van John Van Oers ‘House on Basement’ dat geplaatst werd op de Groenlaan in Herzele. “Zoals in zoveel van zijn werken zien we een geniaal spel tussen abstractie en de alledaagse vorm. Deze thematiek zien we dan ook in al zijn verscheidenheid weer opduiken in de tentoonstelling", zegt Yves Vanpevenaege. Bij Frederic Geurts die vooral gekend is voor zijn werken in de publieke ruimte, zien we eenzelfde fascinatie voor abstractie. “Zijn sculpturen zijn als schetsen die door een fijn lijnenspel een ongelooflijk mooie poëtische fragiliteit uitstralen. Voor zijn tentoonstelling in de pastorie heeft hij een toren van twaalf meter hoog gebouwd tussen de pastorie en de kerk van Ressegem.” 

Tot slot zijn er de doorwerkte abstracte schilderijen van Vincent De Roder. “Het werkproces van de kunstenaar wordt zichtbaar gemaakt in zijn onvolmaaktheid. Afstandelijk maar tegelijk heel gevoelsmatig opgebouwd. Het sublieme wordt vertaald naar het kwetsbare, het onaf zijn: dat is de kracht van deze werken", aldus Vanpevenage.

De tentoonstelling is open van 14 tot 18 uur




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.