Herzele gaat European Disability Card promoten

Shirley De Troyer.
Frank Eeckhout Shirley De Troyer.
Op voorstel van oppositiepartij N-VA gaat Herzele de European Disability Card promoten. “Met deze kaart komen mensen met een beperking in aanmerking voor specifieke toegangstarieven of andere voordelen in de domeinen cultuur, vrijetijdsbesteding en sport”, zegt Shirley De Troyer.

De European Disability Card is voor personen met een beperking een bewijsstuk om aan te tonen dat ze in België erkend zijn als persoon met een handicap. “In het verleden stonden personen met een beperking soms in de kou, wanneer zij bij aanbieders van cultuur, sport en vrije tijd hun handicap niet op papier konden ‘bewijzen’. Hierdoor liepen personen met een beperking onterecht toegangskortingen en andere voordelen mis”, zegt initiatiefnemer Shirley De Troyer.

Het voorstel van De Troyer werd door de voltallige gemeenteraad goedgekeurd. De gemeente en het OCMW van Herzele sluiten zich aan bij het initiatief van de European Disability Card en zullen Herzeelse organisaties en ondernemingen stimuleren om voordelen toe te kennen aan personen met een beperking.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.