Heemkring brengt boek uit over WOI in Herzele

Heemkundige kring De Hellebaard brengt een boek uit over de Groote Oorlog in Herzele. Of hoe de dorpen Borsbeke, Herzele, Hillegem, Ressegem, Sint-Antelinks, Sint-Lievens-Esse, Steenhuize-Wijnhuize en Woubrechtegem de wereldbrand beleefden en overleefden.
Het boek beschrijft het leven in Herzele tijdens WO I.
De Hellebaard Het boek beschrijft het leven in Herzele tijdens WO I.

Honderd jaar na de wapenstilstand van 11 november 1918 geeft De Hellebaard een boek uit over de gebeurtenissen in Herzele tijdens de Eerste Wereldoorlog. In twaalf hoofdstukken komen alle aspecten van het leven in de oorlog aan bod: het geweld, de vluchtelingen, de organisatie van het Duitse bestuur, de dreiging van honger en ziekte, de demografische gevolgen, de precaire situatie van de gemeentebesturen, werkloosheid en deportaties, de relatie met de Duitse bezetter, de rol van religieuzen, oorlogsslachtoffers en het einde van de oorlog.

Het boek bevat ook een aantal sprekende, soms aangrijpende individuele verhalen die de oorlogservaringen een zeer concreet gelaat geven. Het telt driehonderd bladzijden en is rijk geïllustreerd met meer dan honderd foto's en documenten — het resultaat van diepgaand archiefonderzoek.

De prijs van het boek bedraagt 35 euro, maar wie het nu al bestelt, betaalt slechts 30 euro. Je kan het op vrijdag 9 november afhalen in Erfgoedhuis De Pastorij (Pastorijstraat 3, Borsbeke) tussen 18 en 20 uur. Voorintekenen kan tot 26 september bij de bestuursleden van De Hellebaard.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.