Groene long op grens Herzele met Hillegem

Tussen Hillegem en Herzele wil de gemeente een tweede natuurreservaat aanleggen.
Frank Eeckhout Tussen Hillegem en Herzele wil de gemeente een tweede natuurreservaat aanleggen.
Met de aankoop van een drie hectare bos in deelgemeente Hillegem zorgt het gemeentebestuur voor een groene long tussen Herzele en Hillegem. Eerder kocht de gemeente in hetzelfde gebied al twee hectare bos aan.

Met de aankoop is Herzele goed op weg om een tweede natuurreservaat te creëren, deze keer in het noorden en centrum van de gemeente. "“Overal hoor je dat we het wonen moeten concentreren, maar dan moet er ook genoeg open ruimte en toegankelijke natuur zijn voor iedereen. Dit gebied ligt tussen Herzele en Hillegem, de twee dichtst bevolkte deelgemeenten. Een groene long voor die mensen dus", klinkt het.

Natuurpunt, dat al het natuurreservaat Duivenbos in Sint-Antelinks beheert, is ook de partner van de gemeente voor de ontwikkeling van het nieuwe gebied in het centrum van de gemeente. Op zondag 21 oktober organiseert Natuurpunt in het gebied alvast een wandeling via trage wegen. Op langere termijn wil Natuurpunt er ook het beheer van opnemen en het gebied tussen de Bergafstraat en de Ternatstraat opwaarderen tot een tweede natuurreservaat door poelen en kleine bosjes aan te leggen. De doelsoort is de groene specht.

De aankoop van dit bos langs de spoorweg, brengt ook een ander project dichterbij: het doortrekken van de fietsverbinding van de Bergafstraat tot aan het station van Herzele. "Wie nu van Hillegem naar het centrum van Herzele wil, moet ofwel via de Provincieweg fietsen, ofwel een omweg maken langs het centrum van Herzele. De kortste weg is uiteraard langs de spoorweg. Op deze manier hoopt het gemeentebestuur dat Herzele aangesloten kan worden op de fietssnelweg langs de spoorweg", luidt het. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.