GO! Atheneum Herzele verwent dementerende senioren

De leerlingen brachten samen met de dementerende zorgvragers een bezoek aan erfgoedhuis De Pastorij in Borsbeke.
Frank Eeckhout De leerlingen brachten samen met de dementerende zorgvragers een bezoek aan erfgoedhuis De Pastorij in Borsbeke.
De leerlingen van het zevende jaar thuis- en bejaardenzorg hebben enkele dementerende bejaarden een leuke dag bezorgd.

Het GO! roept woensdag 3 april uit tot de dag van de actieve burger. Maar liefst 10.000 leerlingen uit meer dan 85 verschillende scholen ondersteunen het initiatief tot actief burgerschap. De leerlingen van het specialisatiejaar thuis- en bejaardenzorg organiseerden een verzorgingsdag in het WZC Ter Leen. Zij brachten samen met de dementerende zorgvragers een bezoek aan erfgoedhuis De Pastorij in Borsbeke. Centraal stond de voorstelling van de reminiscentiekoffers gemaakt door de leerlingen.

“Reminiscentie betekent het bewust ophalen van herinneringen. De koffers bevatten oude materialen, muziek en foto’s uit de oude doos", verduidelijken de leerlingen. De zelfgemaakte taarten en de rondleiding langs de oude ambachten doorheen het museum zorgden voor de kers op de taart. De unieke samenwerking tussen de leerlingen van het Atheneum Herzele, het woonzorgcentrum en de heemkundige kring is een mooi staaltje van hoe samen leren samenleven er kan uitzien.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.