Gezin terug in België na vakantie in Kos dankzij repatriëring

Davy, Senne, Amber en Kaatje bij hun aankomst in Zaventem.
Foto Dieter Nijs Davy, Senne, Amber en Kaatje bij hun aankomst in Zaventem.
Davy uit Herzele en zijn familie staan terug veilig op Belgische bodem na enkele bewogen dagen in Kos. Het gezin moest gerepatrieerd worden omdat ze niet meer in hun hotel konden overnachten. "We hebben twee nachten buiten moeten slapen", zegt Davy aangeslagen.

Dankzij Thomas Cook arriveerden Davy, zoon Senne (11), dochter Amber (17) en vrouw Kaatje zaterdagnacht rond 2 uur terug in Zaventem. De reisorganisatie legde zaterdagnamiddag een speciale vlucht in om toeristen te repatriëren waarvoor geen onderkomen meer was gevonden in een ander hotel. Het gezelschap vloog eerst op de luchthaven van Frankfurt waar een bus klaarstond om hen naar Brussels Airport te brengen.

Rustig blijven

"Je weet niet wat je overkomt", begint Davy. "Je bent aan het slapen en je eerste reactie is dat je niet weet wat er gebeurt. Maar dan schiet je wakker en besef je dat er iets serieus aan de hand is. Ik heb wel al eens een aardbeving meegemaakt, maar dat waren kleintjes. Dit was iets helemaal anders."


Davy en zijn familie zijn er met de schrik afgekomen. "Ons hotel ligt helemaal in puin. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Het enige wat je dan kan doen is rustig blijven. Onze kinderen zijn ook heel flink geweest, al hebben ze doodsangsten uitgestaan."


"Onze vakantie is echt helemaal in het water gevallen", zegt Davy. "Het was misschien de laatste keer dat we met heel ons gezin op vakantie zouden gaan, Amber is 17 en heeft een vriendje. Ze zal dus volgend jaar misschien alleen op vakantie willen gaan. Echt jammer dat die laatste vakantie zo moet eindigen." (VDBS)