Fietsendief vuurt 14 kogels af op etalageraam

TWEEDE INBRAAKPOGING BIJ SPECIAALZAAK IN ENKELE WEKEN TIJD

De kogels raakten niet door het 6 centimeters dikke glasraam.
Foto Frank Eeckhout De kogels raakten niet door het 6 centimeters dikke glasraam.
Een fietsendief heeft zaterdagavond niet minder dan 14 kogels afgevuurd op het etalageraam van fietsenzaak Best Bikes langs de Brusselbaan/N8 in Steenhuize-Wijnhuize. Het 6 centimeter dikke glasraam hield echter stand, waarna de schutter het hazenpad koos. Van de dader ontbreekt voorlopig elk spoor.

Op een filmpje dat de zaakvoerder van Best Bikes Jeroen Vanderspinnen op Facebook postte, is te zien hoe een man met kap over het hoofd getrokken, kort na 22 uur al schietend de parking van de fietsenwinkel komt opgelopen. Maar liefst 14 keer zie je de gensters uit zijn vuurwapen spatten. De kogels laten evenveel gaten na in het etalageraam van de winkel maar het vensterraam houdt stand. Daarna zet de schutter het op een lopen in de richting van Geraardsbergen. Meteen nadat hij de straat oploopt, passeert er een wagen die uit de richting van Ninove komt. Er moeten dus zeker getuigen zijn van het voorval.


Omwonenden van de winkel hebben echter niets gehoord van de schoten. Een buur hoorde rond die tijd wel enkele kloppen op een rolluik van de woonkamer maar toen hij ging kijken was er niets of niemand te zien. De eigenaar werd pas zondagmorgen op de hoogte gesteld van het voorval nadat een vriend de kogelinslagen had opgemerkt. De man verwittigde meteen de politie en plaatste de beelden of Facebook met daarbij een oproep naar getuigen. De speurders zijn een onderzoek gestart en hebben een speciaal team laten komen voor sporenonderzoek. Die mensen hebben ook de kogels meegenomen. Voorlopig ontbreekt elk spoor naar de schutter. Daarnaast blijft het onduidelijk of de man alleen handelde. Ondanks het feit dat de dader niet in de winkel geraakte, loopt de schade toch op tot enkele duizenden euro's.

Inbrakenplaag

De drieste inbraakpoging bij Best Bikes is al de tweede in enkele weken tijd in onze regio. Bij de Specialized Concept Store in Geraardsbergen gingen vier dieven in de nacht van 15 februari al aan de haal met 11 dure koersfietsen met een waarde van ruim 100.000 euro. Het was al de derde keer in zeven maanden tijd dat deze fietsenspeciaalzaak dieven over de vloer kreeg. Voorbije woensdag sloegen dieven toe bij Van den Berghe in Sint-Niklaas, waar ze 25 fietsen van luxemerk Kuota, elk tussen 3.000 en 5.000 euro waard, stalen. Opnieuw een buit van 100.000 euro, dus. Donderdag was Jowan in Kluisbergen het slachtoffer. Ook daar gristen de inbrekers 8 dure Specialized-racefietsen mee, samen zo'n 50.000 euro waarde.

Verdachte figuren

Zaakvoerders van fietsenwinkels kunnen het best erg waakzaam zijn op dit moment, de nummerplaat noteren van verdachte figuren en die doorgeven aan de politie.