Buurtbus brengt minder mobiele inwoners naar het centrum

Herzelenaar Hilair De Graeve en twee ambtenaren uit de werkgroep.
Frank Eeckhout Herzelenaar Hilair De Graeve en twee ambtenaren uit de werkgroep.
In Herzele rijdt vanaf woensdag 17 oktober een buurtbus door de gemeente. "De bus rijdt aanvankelijk één keer per week en pikt minder mobiele mensen op om hen gratis naar het centrum te brengen", luidt het.

De buurtbus is een eerste concreet project van BuurtMobiel, een vrijwilligersinitiatief op vraag van Herzelenaar Hilair De Graeve. Hij kwam zijn idee voorstellen op de gemeenteraad en kreeg groen licht. "Het initiatief kadert in het nieuwe vervoersplan dat vanaf 2020 wordt ingevoerd in Vlaanderen. Het lokale vervoer zal door de lokale overheid georganiseerd worden met inzet van alle beschikbare vervoersmiddelen. Binnen het project BuurtMobiel zullen de komende jaren verschillende initiatieven worden uitgewerkt voor alternatieve vervoersmiddelen en medewerkers en deelnemers om onze lokale mobiliteit te verbeteren", laat de gemeente weten.

Op de website www.herzele.be/buurtmobiel kan iedereen een plannetje downloaden met het volledige traject, alle haltes en de uurregeling. In het Lokaal Dienstencentrum ’t Ryckbosch kan je dit plannetje ook op papier krijgen. Is iemand niet in staat om tot daar te komen, dan sturen zij het plannetje na een telefoontje met plezier op. De buurtbus is een proefproject dat na enkele maanden geëvalueerd zal worden. Alle opmerkingen en suggesties van inwoners zijn steeds welkom.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.