Al 42 Herzelenaren maken mondmaskers, nu al goed voor
1100 exemplaren

Trui Mortier reageerde meteen op de oproep om mondmaskers te maken.
Frank Eeckhout Trui Mortier reageerde meteen op de oproep om mondmaskers te maken.
Al 42 Herzelenaren hebben gehoor gegeven aan de oproep van de gemeente om mondmaskers te maken. “De vrijwilligers krijgen een pakket met de nodige stof en een patroon”, zegt schepen van Lokale Economie Heidi Knop (Open Vld).

Het nieuws werd de voorbije dagen overspoeld met berichten over een tekort aan mondmaskers. Daarom lanceerde het gemeentebestuur van Herzele begin deze week een oproep voor vrijwilligers die vlot met een naaimachine overweg kunnen om zelf mondmaskers te maken. “Op dit moment zijn liefst 42 vrijwilligers mondmaskers aan het naaien. Zij krijgen een pakket met de nodige stof en een patroon. Die pakketten worden samengesteld door gemeentepersoneel”, zegt schepen van Lokale Economie Heidi Knop (Open Vld).  

“Al die helpende handen maakten in totaal al meer dan 1100 mondmaskers. De maskers worden verdeeld onder de cruciale diensten van het gemeentebestuur en de lokale handelszaken die open zijn, zoals onze bakkers, beenhouwers en de medewerkers in de supermarkten. Bij de mondmaskers zitten ook de wasvoorschriften die het mogelijk maken om de mondmaskers na een grondige wasbeurt te hergebruiken. De stof zelf werd geschonken door BMfabrics uit Herzele", vertelt Knop.

Wil jij ook een steentje bijdragen in de strijd tegen het coronavirus en kan je vlot overweg met een naaimachine? Je aanmelden als vrijwilliger om mondmaskers te maken kan nog steeds door te bellen naar 0800/9550.8.