62-jarige vrouw verandert etiketten in hobbywinkel: “Voelde me bedrogen omdat de prijs hoger was dan elders”

De vrouw uit Herzele veranderde de prijsetiketten op wol.
Unsplash De vrouw uit Herzele veranderde de prijsetiketten op wol.
L.D.M. (62) uit Herzele was het niet eens met de prijs van de wol in een hobbywinkel in Geraardsbergen. Ze besloot daarom zelf de prijsetiketten te veranderen in de hoop zo aan de kassa minder te moeten betalen.

Het plan van de Herzeelse lukte niet en ze moest zich in de correctionele rechtbank verantwoorden voor valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en poging tot oplichting. “Aan de kassa bleek al snel dat de prijs op het etiket niet overeenstemde met de prijs in de computer”, verduidelijkte de procureur. “De beklaagde had de etiketten in de winkel verwijderd en er andere opgeplakt.” Ze riskeert een celstraf van drie maanden en een boete van 26 euro. 

Bedrogen

“Mijn cliënte voelde zich bedrogen omdat de prijzen in de winkel systematisch hoger waren dan elders”, pleitte de advocate van de 62-jarige vrouw. “Maar eigenlijk had ze al spijt in de winkel. Toen het verschil in prijs aan de kassa aan het licht kwam, stond ze erop het juiste bedrag te betalen.” Haar advocate stelde voor om de feiten bewezen te verklaren, maar geen straf op te leggen. 

 Op 11 maart zal de rechter het vonnis uitspreken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.