5.000 euro van provincie om lokale handelaars in de kijker te zetten

De gemeente krijgt een projectsubsidie om de detailhandel te promoten.
Frank Eeckhout De gemeente krijgt een projectsubsidie om de detailhandel te promoten.
Herzele krijgt van de provincie Oost-Vlaanderen 5.000 euro om de lokale handelaars in de kijker te zetten. “In workshops kunnen onze handelaar leren hoe hun zaak het best in het oog springt”, zegt schepen van Lokale Economie Heidi Knop (Open Vld).

Vijftien lokale besturen en elf detailhandels-, middenstands- en horecaverenigingen ontvangen van de provincie Oost-Vlaanderen een projectsubsidie om de lokale detailhandel en horeca te ondersteunen. Deze financiële hulp is een springplank om een project ter ondersteuning van de lokale detailhandel uit te voeren. Detailhandels-, middenstands- en horecaverenigingen kunnen met de subsidie inspelen op fundamentele veranderingen en de promotie van de lokale detailhandel.

Het project dat Herzele indiende, kreeg de naam ‘Storytelling’ mee. “Vanuit de werkgroep Ondernemend Herzele gaan we workshops organiseren voor zelfstandigen om hun zaak in de kijker te zetten via storytelling. Daarin leren we hen tips en tricks aan om hun bedrijf te promoten”, verduidelijkt schepen Heidi Knop.