250 bomen aangeplant in Doormansbos

Daniel Adrians en Ronny Herremans planten de Lindeboom.
Natuurpunt Herzele Daniel Adrians en Ronny Herremans planten de Lindeboom.
Natuurpunt Herzele heeft zo’n 250 bomen aangeplant in het Doormansbos. Natuurpunt Herzele, die al het natuurreservaat Duivenbos in Sint-Antelinks beheert, staat samen met de gemeente Herzele in voor de ontwikkeling van het nieuwe natuurgebied in het centrum van de gemeente.

Zieke en afgestorven essen in het Doormansbos werden vervangen door streekeigen loofbomen: haagbeuk, veldesdoorn, boskers, linde, lijsterbes, tamme kastanje en zwarte els. Zo’n 250 stuks werden op enkele uren aangeplant. Er werd ook een hoogstam lindeboom aangeplant als symbolische start van het natuurreservaat in wording. Daniel Adriaens, algemeen directeur in Herzele, als mede-bezieler van dit project en schepen van Leefmilieu Ronny Herremans staken een handje toe bij de aanplant. Het Doormansbos biedt een stukje toegankelijke natuur aan de bewoners van Herzele en Hillegem, de twee dichtst bevolkte deelgemeenten.

Vrijwilligers plantten zo'n 250 bomen in het Doormansbos.
Natuurpunt Herzele Vrijwilligers plantten zo'n 250 bomen in het Doormansbos.
Vrijwilligers plantten zo'n 250 bomen in  het Doormansbos.
Natuurpunt Herzele Vrijwilligers plantten zo'n 250 bomen in het Doormansbos.
Vrijwilligers plantten zo'n 250 bomen in het Doormansbos.
Natuurpunt Herzele Vrijwilligers plantten zo'n 250 bomen in het Doormansbos.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.