google
Volledig scherm
© google

Herstellingswerken aan dak van Heilig Kruiskerk

ZwijndrechtVlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele heeft het licht op groen gezet voor de restauratie van de Heilig Kruiskerk in Zwijndrecht.

 1. Begijnendijk vergeet Verviers niet
  Begijnendijk

  Begijnen­dijk vergeet Verviers niet

  Eén van de zwaarst getroffen steden door de wateroverlast in juli in ons land was Verviers. Het centrum van de Waalse stad werd compleet overspoeld. Meer dan 10.000 inwoners van Verviers moesten op zoek gaan naar een ander onderkomen. L’ecole communale du Centre werd getroffen, huizen van leerlingen werden volledig overspoeld. In september organiseerde de gemeente Begijnendijk voor de kinderen van Verviers een uitstap naar Planckendael, zodoende ze even een dagje zonder zorgen konden doorbrengen. Maar de steun van de gemeente gaat nog verder.
 2. “Dubbel gevaccineerde leerkrachten raken tot drie keer besmet en zijn serieus ziek”: Coronacrisis onhoudbaar in Katholieke Basisscholen Kortrijk
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Dubbel gevacci­neer­de leerkrach­ten raken tot drie keer besmet en zijn serieus ziek”: Coronacri­sis onhoudbaar in Katholieke Basisscho­len Kortrijk

  Dat de zwalpende politiek in de Wetstraat niet meteen voor een afkoelingsweek in het basisonderwijs kiest in een poging om de coronacijfers naar beneden te krijgen, zet kwaad bloed. In scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Kortrijk (KBK) zitten momenteel twaalf klassen in quarantaine. “De leerkrachten zijn zeer flexibel, maar iedereen zit op het einde van zijn Latijn. Ik ben héél boos, ja. Dit is geen manier van werken meer”, vertelt KBK-woordvoerder Rik Bossuyt.