Laatste kiezers rond de middag uit hun huis gehaald in Herstappe

Open Vld kroont zich tot ‘grote winnaar’ in kleinste gemeente

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Met slechts 65 kiesgerechtigden waren de stemmen in Herstappe, kleinste gemeente van het land, snel geteld. Met dank ook aan de bijzitters, die rond de middag de laatste kiesgerechtigden thuis gingen aansporen om nu toch eindelijk hun bolletjes in te kleuren. De overwinning is overigens voor Open Vld.

Het mocht snel gaan, daar in de Limburgse gemeente. De bijzitters gingen zo rond het middaguur zelfs aanbellen bij de laatste vijftal kiesgerechtigden, met de vraag of ze nu even snel hun bolletjes wilden inkleuren. Een vroeg einde aan hun burgerplicht breien, lukte evenwel niet. Want hoewel alle stemmen binnen waren rond 12.30 uur, moest iedereen netjes tot 14 uur in het stemkantoor blijven.

Van die 65 kiesgerechtigden hebben er uiteindelijk 61 hun stem uitgebracht, van wie zeven via volmacht. Nog eens vier inwoners tekenden afwezig omdat ze in het buitenland vertoefden, of ziek waren.

Van die 61 stemden er 59 geldig. Voor de Kamer zijn de winnaars in volgorde Open Vld (20 stemmen), CD&V (11), sp.a (11), N-VA (7), Vlaams Belang (4), Groen (3) en PVDA (3). Voor het Vlaams Parlement is dat Open Vld (19), CD&V (13), N-VA (9), sp.a (7), Vlaams Belang (5), Groen (3), PVDA (2).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.