Voormalig fietscafé Agter de Weyreldt staat te koop

Het gebouw liep in maart dit jaar zware schade op bij een brand.
Peter Vanderveken Het gebouw liep in maart dit jaar zware schade op bij een brand.
Sinds kort staat op het online platform Biddit het domein aan Achter de Wereld 2, met onder meer voormalig fietscafé Agter de Weyreldt op het gelijkvloers, in Herselt te koop. In maart van dit jaar woedde een zware brand op de bovenverdieping van het gebouw, waardoor het fietscafé de deuren moest sluiten. Bieden kan vanaf 300.000 euro.

Op 2 maart 2019 brak er een zware brand uit op de bovenverdieping van de oude hoeve op Achter de Wereld. Op die bovenverdieping woonde eigenares Britt Nys, zus van Sven, samen met haar kinderen. Het fietscafé Agter de Weyreldt verhuurde ze aan Marc Swinkels en zijn echtgenote. De brand verwoestte vooral de bovenverdieping. Het fietscafé liep weinig tot geen brandschade op, maar moest wel de deuren sluiten omwille van grote waterschade. De zijvleugel van het pand, waarin zes gerenoveerde logeerkamers met badkamer zijn ondergebracht, bleef wel gevrijwaard.

Volledig heropbouwen

Het hele domein, goed voor 7.640 vierkante meter, staat nu te koop op het online platform Biddit. Bieden kan vanaf 300.000 euro en start op 20 januari om 15 uur. “Het restaurantgedeelte dient volledig terug te worden opgebouwd”, klinkt het op de website. “Nieuwe professionele uitbating is toegelaten met heropbouw binnen de volledige oorspronkelijke volumes.”

Door de brand liep het gebouw zware schade op.
Peter Vanderveken Door de brand liep het gebouw zware schade op.
Marc Swinkels, voormalig uitbater van het fietscafé, enkele dagen na de brand.
Peter Vanderveken Marc Swinkels, voormalig uitbater van het fietscafé, enkele dagen na de brand.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.