RECENSIE: Den Haan ****

Het interieur van Den Haan.
Vanderveken Het interieur van Den Haan.
Elke week sturen we een journalist op pad om verschillende type restaurants te beoordelen op prijs en kwaliteit. In Herselt zijn restaurants en andere eetgelegenheden eerder dun bezaaid, maar restaurant Den Haan staat als een van de weinige meer dan zijn mannetje. De chef-kok levert enkele pareltjes af en ook de bediening verdient zeker een grote pluim.

2018 was een bijzonder jaar voor Restaurant Den Haan, dat gelegen is op de Aarschotsesteenweg. De zaak bestond toen 40 jaar en is in de loop der jaren uitgegroeid van café-dancing naar brasserie-restaurant. Om het jubileumjaar niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, onderging het interieur begin vorig jaar een metamorfose. Afgelopen zomer volgde ook nog een grondige renovatie van de keuken. Het resultaat mag er zijn. Het interieur is er een pak moderner op geworden, maar de klassieke en gezellige stijl blijft behouden.

Het voorgerecht: kroket van scampi en rode curry met paprika en zoetzure koolrabi.
Demuynck Het voorgerecht: kroket van scampi en rode curry met paprika en zoetzure koolrabi.

Als voorgerecht ga ik voor kroket van scampi en rode curry met paprika en zoetzure koolrabi - meteen een voltreffer. De kroketjes zijn een aangename verrassing en de pikantere saus die geblust wordt door de zachte paprika zorgt voor een mooie balans in het gerecht. Het hoofdgerecht - net zoals het voorgerecht een van de suggesties - wordt everzwijn met knolselder en hazelnootkroketjes. Het everzwijn zelf was toch eerder een tegenvaller - het vlees was te taai en eerder flets van smaak. In zijn geheel was het evenwel nog een geslaagd gerecht, want de overheerlijke saus en hazelnootkroketjes maakten veel goed. Afsluiten doen we met de suggestie van perentaartje met mousse van kastanje en ijs van amandelmelk. Het taartje en de mousse zijn erg te pruimen, maar vooral het heerlijke vers gedraaide ijs steelt de show.

Het hoofdgerecht: everzwijn met knolselder en hazelnootkroketjes.
Demuynck Het hoofdgerecht: everzwijn met knolselder en hazelnootkroketjes.

Voor de bediening willen we zeker nog een lans breken. Uiteraard hoort het bij hun job om ons met de glimlach te bedienen, maar de professionaliteit én jovialiteit van de bediening tillen het restaurant naar een hoger niveau. Het personeel vindt - terecht - dat een grapje moet kunnen, maar daarbij wordt de professionaliteit nooit uit het oog verloren - we werden telkens op onze wenken bediend. Een schoonheidsfoutje, zoals een drankje dat tweemaal wordt aangeleverd, was dan ook totaal niet storend. Wij voelden ons alvast helemaal thuis in de huiselijke sfeer van Den Haan.

Het nagerecht: perentaartje met mousse van kastanje en ijs van amandelmelk.
Demuynck Het nagerecht: perentaartje met mousse van kastanje en ijs van amandelmelk.

Comfort: 8,5/10.

Bediening: 9/10.

Eten: 8,5/10.

Totaalscore: 4/5 sterren.

Voorgerecht: 17 euro

Hoofdgerecht: 28,50 euro

Nagerecht: 14 euro

Restaurant Den Haan, Aarschotsesteenweg 91, 2230 Herselt.

www.denhaan.be.

Openingsuren: vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en feestdagen vanaf 11.30 uur. Keuken is telkens tot 21 uur geopend.

Lees meer over de restaurantrecensies in ons dossier.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.