Politie onderschept auto met ruim 1 kilogram cannabis

Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout.
De politie onderschepte op 11 september 2018 een verdacht voertuig in Herselt. Aan boord vonden de agenten meer dan 1 kilogram cannabis en 2.000 euro cash geld. Vier personen riskeren celstraffen tot 20 maanden.

Eén van de vier beklaagden is een vrouw: M.D. (23) uit Herselt. Ze gaf in een verklaring toe dat ze samen met haar vriend N.B. uit Herselt cannabis dealde. “Ze vroegen 9 à 10 euro per gram. Ze verkochten aan mensen die in de buurt woonden”, zegt openbaar aanklager Catherine Dederen.

De drugs die op 11 september 2018 onderschept werden kwamen uit Nederland. Het was N.B. die de drugs vanuit Nederland had laten komen om zo drugsdealer Y.P. uit Rillaar te kunnen bevoorraden. De auto die gecontroleerd werd, was die van een 22-jarige man uit Breda. Hij verklaarde dat hij sinds twee weken als drugskoerier werkte. In die twee weken was hij veertien keer naar Vlaanderen gereden met drugs. Wie zijn werkgever is, wil hij niet zeggen.

Het parket vorderde een celstraf van 20 maanden tegen de koerier uit Breda. Y.P. uit Rillaar, voor wie de drugs bestemd waren, riskeert 18 maanden gevangenisstraf. Tegen het koppel uit Herselt werd 1 jaar cel gevorderd.

Vonnis op 27 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.