Kinderen met chronische aandoeningen zijn clown voor één dag: “Alleen maar lachende gezichten”

De kinderen en het team achter Helden voor Helden tijdens de circusinitiatie.
Peter Vanderveken De kinderen en het team achter Helden voor Helden tijdens de circusinitiatie.
Helden voor Helden, de vzw die opgericht werd ter ere van de overleden Milo Van Regenmortel (6) uit Herselt, organiseerde afgelopen weekend haar eerste activiteit in Eindhout (Laakdal). Zestien kinderen met een chronische of levensbedreigende aandoening genoten met volle teugen van de ‘Ouder+Kinddag’.

De Herseltse Milo Van Regenmortel (6) overleed in november 2018 aan de gevolgen van kanker, maar hij liet duidelijk een onuitwisbare indruk na. Als eerbetoon aan Milo richtten Gelenaars Hanne Van Bossele en haar echtgenoot Koen Sleeckx ‘Helden voor Helden’, op aangezien zij ook bevriend zijn met de ouders van Milo. ‘Helden voor Helden’ heeft als doel om kinderen met een chronische of levensbedreigende aandoening hun talenten te laten ontdekken.

Circus

In januari vond al ‘Judo4Heroes’ plaats, waarmee vooral geld in het laatje werd gebracht om zo de eerste activiteit gratis te kunnen aanbieden aan kinderen en hun ouders. Met de ‘Ouder+Kinddag’ van afgelopen weekend ging Helden voor Helden dus officieel van start. Het was meteen een voltreffer - met zestien ingeschreven kinderen was de dag volzet. In de voormiddag was er kinderyoga, in de namiddag volgde een circusinitiatie. 

“De ouders zijn tevreden naar huis gegaan”, zegt Hanne Van Bossele. “Ook bij de kinderen waren er alleen maar lachende gezichtjes. Vooral het circusgedeelte vonden ze heel leuk. Zo kregen ze een prent te zien van een man die op stelten loopt: dan moesten de ouders de stelten zijn en de kinderen konden zich dan groot maken. Tijdens de kinderyoga ging het er uiteraard wat relaxter aan toe, met onder meer een kind-oudermassage.”

Geld inzamelen

Nu de eerste activiteit erop zit, kijkt de organisatie alweer vooruit. “We leven enkel op giften, dus is het de bedoeling om nu weer wat geld in te zamelen. We gaan op twee marktjes staan en zijn eventueel van plan om een wandeltocht te organiseren, voor de kinderen maar ook bijvoorbeeld voor hun broers en zussen, waaraan bekende Vlamingen meedoen. Een concrete datum ligt echter nog niet vast.” 

Wie de vzw Helden voor Helden wil steunen, kan een vrije gift doen op het rekeningnummer BE78 9733 6032 1486 met vermelding van je naam of bedrijf. Op de webshop kan je ook zaken zoals kaarsjes en sleutelhangers kopen om de organisatie een duwtje in de rug te geven.

Wat wel al vast staat, is de ‘Opkikkerdag’ op 3 november 2019 in de Zoerla in Zoerle-Parwijs (Westerlo). Een dag later zal het een jaar geleden zijn dat Milo overleed. “Enerzijds wordt de ‘Opkikkerdag’ een herdenking voor Milo, anderzijds willen we die dag alle kinderen blij maken.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stefanie Proost

    ❤️❤️