John Crombez uitgenodigd op kijkboerderij na 'Laffe boeren'-uitspraak

Hij mocht babygeitje Sofie de fles geven. Martine Peeters verwelkomde John Crombez.
Vanderveken Hij mocht babygeitje Sofie de fles geven. Martine Peeters verwelkomde John Crombez.
Sp.a-voorzitter John Crombez bracht gisterennamiddag een bezoek aan de kijkboerderij Het Ollemanshoekje. Dat bezoek kwam er omdat eigenares Martine Peeters Crombez had gecontacteerd over zijn "Open Vld zijn laffe boeren"-uitspraak van vorige maand.

Martine Peeters, die in Herselt ook CD&V-schepen van onder andere Dierenwelzijn en Landbouw is, kroop in de pen omdat de uitspraak van Crombez boeren in een slecht daglicht plaatste. Toen Crombez de mail aankreeg, excuseerde hij zich. Daarop stelde Peeters aan Crombez voor om de boerderij te komen bezoeken. En zo geschiedde.


"Het was niet de bedoeling om de boeren te schofferen", aldus Crombez. "Ik ben zelf opgegroeid op een boerderij, ik weet dus maar al te goed wat het inhoudt."

Veel respect

Crombez kreeg van Peeters een uitgebreide rondleiding op de boerderij, waar je terecht kan voor school- of groepsbezoeken en verjaardagsfeestjes. Ezels, kippen, pauwen, eenden, geiten en varkens passeerden allen de revue. Ten slotte kreeg Crombez nog de eer om de papfles te geven aan babygeitje Sofie. De voorzitter van sp.a was alvast in zijn nopjes. "Het Ollemanshoekje zorgt ervoor dat onze kinderen weten dat onze voeding niet uit de supermarkt maar van op de akkers komt. We moeten veel respect hebben voor het voedsel en het harde werk dat de landbouwers leveren om al dat lekkers op ons bord te krijgen. Martine en haar familie dragen hiertoe bij. Met mijn bezoek wil ik haar en alle landbouwers een hart onder de riem steken." (WDH)