Fanfares van Herselt, Blauberg en Ramsel treden voor het eerst samen op met ‘Mijlpalen’

De affiche van 'Mijlpalen'.
RV De affiche van 'Mijlpalen'.
De fanfares van Ramsel, Blauberg en Herselt organiseren komende zondag voor de allereerste keer in hun bestaan een gezamenlijk optreden. In vrijetijdscentrum de Mixx brengen ze ‘Mijlpalen’, een twee uur durend programma waaraan 100 muzikanten en dirigenten zullen meewerken.

De Koninklijke Fanfare Sint-Huibrecht uit Ramsel, Fanfareorkest Blauberg en Fanfare Die Hards Herselt zullen op zondag 3 november voor het eerst samen op een podium staan. Het idee voor zo’n groots opgezet concert kwam er na de geslaagde deelname aan het oorlogsspektakel Ten Velde twee jaar geleden. In samenwerking met de cultuurdienst werd een werkgroep, met leden uit elke vereniging, opgericht om het concert voor te bereiden.

Aan ‘Mijlpalen’ zullen liefst 100 muzikanten en dirigenten meewerken. “We hebben een selectie gemaakt van echte meesterwerken die stuk voor stuk een mijlpaal betekenen in de muziekgeschiedenis”, aldus Christophe Inzé van de fanfare van Blauberg. “En we hebben uiteraard gekozen voor die werken en nummers die nog beter tot hun recht komen met een groot orkest”, voegt Stijn Aertgeerts van de fanfare van Ramsel eraan toe.

Ook de jongeren zullen hun steentje bijdragen. Het Jeugdorkest van Blauberg en het Instaporkest van Ramsel zullen eveneens van de partij zijn met hun dirigentes, respectievelijk Marjan Huybrechts en Hilde Cams.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.