Akkoord over tennishal, jeugdhuis en polyvalente ruimte naast de Mixx

Chris Gielen en Bart Vermeulen van Tennisclub Herselt, dat elk jaar groeit en dus extra terreinen nodig heeft.
Foto Vanderveken Chris Gielen en Bart Vermeulen van Tennisclub Herselt, dat elk jaar groeit en dus extra terreinen nodig heeft.
De plannen voor de bouw van een tennishal, jeugdhuis en polyvalente ruimte naast Vrijetijdscentrum de Mixx zijn goedgekeurd.

De raad van bestuur van het autonoom gemeentebedrijf is unaniem akkoord gegaan met het budget 2019 en  de plannen. “De architecten kunnen het bouwdossier nu verder afwerken en het lastenboek opstellen zodat het aanbestedingsdossier begin 2019 kan klaar zijn”, vertelt burgemeester Luc Peetermans (CD&V). “Afhankelijk van de prijsoffertes zou de bouw eind april 2019 kunnen starten. Uiterlijk tegen september 2020 moet het hele gebouw klaar zijn. Tennisclub Herselt zal op termijn de investering voor de tennishal en -terreinen terugbetalen via hun huuropbrengsten”

De polyvalente ruimte zal netto ongeveer 200 vierkante meter groot zijn (dus exclusief toog, berging, sanitair en inkom). Het jeugdhuis telt ongeveer 150 vierkante meter.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.