Voedselhistoricus geeft culinaire lezing (en gaat daarvoor terug naar tijd van Bruegel)

Voedselhistoricus Jakob Snellings geeft op donderdag 6 juni een culinaire lezing. Snellings geeft meer uitleg over gerechten uit de zestiende eeuw.
RV Voedselhistoricus Jakob Snellings geeft op donderdag 6 juni een culinaire lezing. Snellings geeft meer uitleg over gerechten uit de zestiende eeuw.
Voedselhistoricus Jakob Snellings geeft op donderdag 6 juni een culinaire lezing. Snellings geeft meer uitleg over gerechten uit de zestiende eeuw.

Wat aten de mensen uit de tijd van Pieter Bruegel? Dat is het uitgangspunt van de culinaire lezing van Snellings. “400 jaar geleden aten we in elk geval andere dingen dan vandaag, maar de basis van onze Vlaamse keuken werd toen al gelegd”, zegt Karen Van Buggenhout van de Pajotse Erfgoedcel, die de lezing organiseert. 

Hapjes

Deelnemers krijgen zelf hapjes voorgeschoteld die vooral in de zestiende eeuw op het menu stonden. Carll Cneut, illustrator van kinderboeken en veelvuldig prijswinnaar, schuift ook mee aan tafel. Hij laat zich inspireren door hoe Belgen Bruegels eten proeven. Zijn indrukken tekent hij live op reproducties van Bruegel zijn werken. De culinaire lezing start om 19.30 uur in het Dominicanessenklooster. Inschrijven kan tot 29 mei via www.herne.be. De inschrijving bedraagt 6 euro. Meer info vind je op www.bruegelvertekend.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.