Twintiger botst tegen muur: brandweer heeft anderhalf uur nodig om hem uit wrak te bevrijden

De brandweer had anderhalf uur nodig om de jonge bestuurder te bevrijden uit het wrak
Mozkito De brandweer had anderhalf uur nodig om de jonge bestuurder te bevrijden uit het wrak
De brandweer heeft zondagmiddag anderhalf uur nodig gehad om een jonge bestuurder uit zijn wrak te bevrijden na een ongeval. Hij liep zware verwondingen op aan zijn benen, maar verkeert niet in levensgevaar.

De jonge twintiger, vermoedelijk afkomstig uit Henegouwen, reed richting Edingen op de Edingsesteenweg in Herne toen het rond de middag plots fout liep. “Ik had net na een gesprek de telefoon neergelegd in mijn living toen ik die wagen op mijn woning zag afschuiven”, vertelt bewoonster Gretl De Boeck. “De auto botste tegen mijn muurtje en vloog vervolgens wat omhoog. Zonder aarzelen nam ik de telefoon en belde ik de hulpdiensten. Nadien ging ik aan het wrak kijken. Die jongeman was nog bij bewustzijn en zei dat hij klem zat – hij vroeg mij om de deur te openen, maar dat lukte niet. Hij dacht dat zijn arm en been gebroken waren en vroeg mij om zijn vader te bellen met zijn gsm, maar ik kreeg niemand aan de lijn. Toen ik vroeg hoe het ongeval kon gebeuren, gaf hij aan dat hij moest uitwijken voor iets dat de straat overstak en zo de controle is verloren.”

Mozkito

Wagen ontmanteld

De brandweer kwam met hulpploegen uit Edingen en Tollembeek ter plaatse, samen met een MUG-team uit Halle. “Door brokstukken onder het wrak was de bodemplaat ter hoogte van de pedalen helemaal omhoog geduwd”, verklaart brandweerofficier Willy Vanderstraeten. “De stuurkolom was bovendien afgebroken waardoor de benen van het slachtoffer ook langs boven gekneld zaten. We hebben de wagen volledig moeten ontmantelen terwijl de MUG-arts het slachtoffer verdoving toediende. Pas na anderhalf uur konden we de jongeman uit het wrak halen waarna hij werd afgevoerd naar een Aalsters ziekenhuis.” 

De man zou zware verwondingen aan de onderste ledematen hebben opgelopen, maar verkeert niet in levensgevaar. Een ploeg van de lokale politiezone Pajottenland kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.

Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronald Polutnik

    Er zal wel zo te zien aan het wrak., een hoge snelheid mee gemoeid zijn Deze twintiger heeft heel veel geluk gehad , ondanks de zware blessures aan zijn benen . Hopelijk komt alles goed met hem en zijn benen .