Twee Franse bulldogs met stuk hesp langs kant van de weg gedumpt

Een van de twee Franse bulldogs met links het stuk hesp die in de Keystraat werden aangetroffen.
RV Een van de twee Franse bulldogs met links het stuk hesp die in de Keystraat werden aangetroffen.
Onverlaten hebben twee Franse bulldogs met een stuk hesp gedumpt langs de Keystraat in Sint-Pieters-Kapelle, een deelgemeente van Herne. De beestjes werden door voorbijgangers aangetroffen en bevinden zich intussen in het Dierenasiel Ninove. De honden hebben een buitenlandse onleesbare chip.

Het was de zus van burgemeester Kris Poelaert (CD&V) die zaterdag op een van de twee hondjes uitkwam. “Ze kwam een van de twee in het midden van de straat tegen”, vertelt Poelaert. “Ze hield halt en ontfermde zich over het dier. Intussen kwam iemand anders aangereden die de andere hond al had aangetroffen en nog eens poolshoogte kwam nemen. Kinderen vonden vervolgens in de berm een stuk hesp. Alle omstandigheden samen doen vermoeden dat de twee hondjes daar gedumpt werden en als dat effectief het geval is, vind ik dat degoutant. Hoe kan je zoiets over je hart krijgen? Er zijn andere manieren dan twee honden op straat aan hun lot over te laten.” Buurtbewoners zouden niets verdachts hebben gezien en herkennen de bulldogs niet.

De twee honden werden naar een dierenarts in Herne gebracht waar ze vervolgens door de lokale politie zijn  opgehaald. Intussen bevinden ze zich in het Dierenasiel Ninove. “Ze zijn gechipt, maar het gaat om een buitenlandse chip die niet geregistreerd is”, laat het asiel op sociale media weten. “Het is niet onze bedoeling om deze terug te laten gaan naar hun eigenaar, maar het kan altijd zijn dat er meer achter zit. De eigenaar kan zich dus altijd melden bij ons, via Facebook of mail.” 

De twee Franse bulldogs die in de Keystraat werden aangetroffen verblijven momenteel bij het Dierenasiel Ninove.
Dierenasiel Ninove De twee Franse bulldogs die in de Keystraat werden aangetroffen verblijven momenteel bij het Dierenasiel Ninove.
Een van de twee Franse bulldogs die in de Keystraat werden aangetroffen.
RV Een van de twee Franse bulldogs die in de Keystraat werden aangetroffen.
Het stuk hesp dat langs de Keystraat werd aangetroffen.
RV Het stuk hesp dat langs de Keystraat werd aangetroffen.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rayan El Arami

    Volledig akkoord Herman de Genst. Hier steunen wij elk jaar een natuurorganisatie maar voor hulp aan mensen hoeven ze niet aan te kloppen. Niet de mens maar de fauna en flora van onze kleine (voorlopig nog) blauw en groene bol heeft dringend hulp nodig.

  • francois dierickx

    Niet terug naar deze lafaards ,dierenbeulen er zullen wel mensen komen om deze lieve snuiters op te nemen in huis . Mensen neem deze dieren op