Slachtoffer aanrijding op Steenweg Asse nog altijd in levensgevaar, omstandigheden blijven onduidelijk

De steenweg bleef door het ongeval tot ‘s avonds laat volledig versperd.
Mozkito De steenweg bleef door het ongeval tot ‘s avonds laat volledig versperd.
De 75-jarige vrouw die maandagnamiddag aangereden werd op de Steenweg Asse verkeert nog altijd in levensgevaar. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde weten. Intussen is er nog geen duidelijkheid over hoe het ongeval precies kon gebeuren.

“Het slachtoffer reed in Herne op het fietspad langs de Steenweg Asse”, zegt Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde. “Ze stak vervolgens de steenweg over om haar oprit op te rijden, maar bij dit manoeuvre werd ze aangereden door een tegenligger. Ze werd ter plaatse gereanimeerd.” Het slachtoffer werd vervolgens overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht waar ze volgens het parket nog altijd in levensgevaar verkeert.

Van het ongeval zijn geen getuigen. “Er werd een verkeersdeskundige aangesteld, maar het is op dit moment nog niet duidelijk hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren”, zegt Blondeau. “Het voertuig zal nog verder onderzocht worden. Aan de hand van de sporen is het wel duidelijk dat de bestuurster van het voertuig nog probeerde om de fietser te ontwijken. De bestuursters legde een negatieve ademtest af.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.