Michael Peetermans exposeert versierde mosselen

Michael Peetermans (links) toont zijn versierde mosselen samen met galeriehouder Hugo Tanghe.
Mozkito Michael Peetermans (links) toont zijn versierde mosselen samen met galeriehouder Hugo Tanghe.
De hele maand december zijn de nieuwste werken van kunstenaar Michael Peetermans te zien bij Galerie Mixart in Sint-Martens-Bodegem. Peetermans gaat aan de slag met zijn lievelingsgerecht: mosselen. 

Na de geschilderde speedboten pakt Peetermans alweer uit met een opvallend project. “Enkele maanden geleden zat ik mosselen te eten in De Egelantier, een restaurant in Herne”, aldus Peetermans. “Ik ben een enorme mosselfan. Toen ik nog een kom bestelde, gaf de uitbaatster me de mosselschelpen mee. Zij gaf me het idee om de schelpen te schilderen, geheel in eigen Peetermans-stijl.” 

3D-printer

De kunstenaar maakte een kader vol geschilderde mosselen, en ging daarna een stapje verder. Hij liet enkele reuzenmosselen maken met een 3D-printer. “Vervolgens gaf ik ze een eigen kleur en vorm. Deze reeks is mijn persoonlijke ode aan onze nationale trots. Ik wil altijd uitpakken met een origineel project.” 

De mosselen zijn te bewonderen in Galerie Mixart. Galeriehouder Hugo Tanghe is alleszins enthousiast. “Michael probeert iedereen altijd te verrassen”, aldus Tanghe. “Dat doet hij nu ook weer. Hij verlegt zijn grenzen en gaat nieuwe uitdagingen aan. Daarom ben ik zo’n grote fan van hem. Ik ben blij dat ik hem mag ontvangen in onze galerie.” 

Te koop

Er zijn slechts enkele ‘mosselen à la Peetermans’ te koop tijdens de expositie. De kunstwerken zijn te bezichtigen in december, iedere donderdag en vrijdag van 10.30 uur tot 16 uur en in het weekend van 14 uur tot 18 uur. Wie de werken wil kopen, kan terecht op www.peetermans-limited.com of galerie@mixart.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.