Gemeente zamelt op vraag van N-VA Franstalige kiesfolders in

Inwoners van onze provincie kregen onder meer de Franstalige folder in de bus
Mozkito Inwoners van onze provincie kregen onder meer de Franstalige folder in de bus
Inwoners van Herne die een Franstalige verkiezingsfolder van Union des Francophones (UF) in de bus kregen, kunnen die afgeven aan de infobalie van het gemeentehuis. Ze zullen terug naar afzender gestuurd worden.

De Franstalige eenheidslijst bedeelde in de voorbije dagen in heel Vlaams-Brabant een folder met daarin de voorstelling van kandidaten en programmapunten. "Wat getuigt van een compleet gebrek aan respect voor onze Nederlandse taal", zegt N-VA-lijsttrekker Jonas De Boeck. "We vragen het gemeentebestuur dan ook om actie te ondernemen, door bijvoorbeeld een inzamelpunt voor Franstalige folders in te richten. Zo kunnen die op kosten van de afzender teruggestuurd worden. En niet alleen tijdens de verkiezingen, maar permanent. De afzenders moeten er ook via een Nederlandstalige brief op gewezen worden dat het hier wel degelijk om een Nederlandstalige gemeente gaat."

"Als er Franstalige folders in onze gemeente gebust worden, dan vragen we de afzender altijd hoffelijk om dit in de toekomst niet meer te doen", reageert burgemeester Kris Poelaert (CD&V). "Het UF zal dus ook zo'n brief mogen verwachten. En als N-VA ons vraagt om zo'n inzamelpunt in te richten, dan is dat geen probleem. Inwoners mogen hun Franstalige folders dus aan de infobalie van het gemeentehuis komen deponeren."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.