"Publiek hoort me nog graag zingen"

CHARMEZANGER JOHN HORTON MAAKT COMEBACK

John Horton is klaar voor een comeback.
Mozkito John Horton is klaar voor een comeback.
John Horton, de bekende charmezanger uit Herne, brengt voor het eerst sinds de jaren '80 opnieuw een single uit. Met 'Schipbreuk tussen twee harten' staat hij terug op de planken en wil hij Vlaanderen doorkruisen. "Fans en platenlabel smeekten om een comeback", zegt hij.

John Horton is geen onbekende in het Vlaamse muzieklandschap. Begin jaren '70 had hij tal van hits waaronder 'Zo Jong', 'Carina' en 'Kom toch gauw weer terug'. Maar liefst zeven hits stonden in de Vlaamse VRT Top-30. Toen de populariteit van het Vlaamse lied afnam, zette Horton zijn carrière on hold. In 1991 verhuisde hij naar Spanje om er een immokantoor uit te baten. Tien jaar geleden kwam hij terug naar België om zijn zoon Jeason te steunen.

De platenhoes van zijn monsterhit Zo Jong.
RV De platenhoes van zijn monsterhit Zo Jong.

Radio Mi Amigo Show

"Hij wilde absoluut geselecteerd raken voor Eurosong 2006", zegt Horton. "Ik steunde hem door dik en dun, maar Jeason strandde uiteindelijk in de halve finales. De voorbije jaren begeleidde ik zijn carrière. Soms zong ik nog eens een liedje, maar ik hield me op de achtergrond. Tot ik enkele jaren geleden aangemaand werd om nog eens op het podium te staan. Ik liet me overhalen om drie songs te zingen tijdens de Radio Mi Amigo Show op 't Klein Strand in Jabbeke. De mensen waren mij nog niet vergeten. 3.000 fans zongen mijn grootste hits mee. Na het optreden smeekten ze om een comeback te maken. Daaruit besloot ik dat het publiek mij nog altijd graag hoort zingen. Het begon weer te kriebelen, en dus dook ik terug de studio in."


De single 'Schipbreuk tussen twee harten' is de nieuwste song van Horton. De charmezanger keert met het lied terug naar zijn roots. "Het is echt eentje voor de fans", vindt hij. "Zij waarderen mijn stem en zangstijl. Deze comeback wordt ook gekoppeld aan een reeks concerten. Door de jaren heen is de muziekindustrie heel wat veranderd. Vroeger kocht iedereen vinylplaten aan de lopende band. Nu zijn er amper nog winkels die cd's verkopen. Alles gaat digitaal, via kanalen als Spotify en Youtube. Toch denk ik dat mijn echte fans mijn platen blijven kopen."

De nieuwe single van John Horton' heet 'Schipbreuk tussen twee harten'.
Mozkito De nieuwe single van John Horton' heet 'Schipbreuk tussen twee harten'.

Monsterhit

Horton brengt ook zijn monsterhit 'Zo Jong' opnieuw uit. Het liedje, dat een cover is van So Young van Roy Orbison en maar liefst 106.000 keer over de toonbank ging, blijft na vele jaren nog immens populair onder het grote publiek. "Roy Orbison stuurde me ooit zelfs een telegram om me te feliciteren. Hij vond de Vlaamse vertaling een mooi eerbetoon. Dat zo'n grote zanger mij feliciteerde, deed mij erg veel."


De komende maanden schuimt Horton de Vlaamse zalen af. In februari mogen de fans een tweede single verwachten. "Dat wordt een duet met een erg bekende Vlaamse zanger", verklapt Horton. "Meer mag ik echt niet zeggen. Het doet mij deugd om terug op het podium te staan. Als 15-jarige startte ik mijn carrière op in de regio rond Sint-Pieters-Leeuw. 50 jaar later zet ik mijn weg voort, en blijf ik het publiek entertainen." Wie John Horton wil boeken, kan terecht op het gsm-nummer 0497/88.18.54.